ecklog12.gif (2834 bytes)
Het Internet
Publiceren Uw net-adres

Start
Terug

  
Hoe vindt men uw Website?

Bestaande relaties
Voor bestaande relaties zorgt Uzelf dat ze weten dat U een Website hebt. U vermeldt het adres ervan op visitekaartjes en briefpapier en in brochures, mailings en advertenties.

Uw Internet en e-mail adressen.
Ook uw Internet-adres is belangrijk. Als uw bedrijf bv. Houtkoop bv heet, is het gemakkelijk als uw Internet-adres www.houtkoop.nl is. Uw relaties kunnen dit gemakkelijk onthouden en zullen uw organisatie altijd weten te vinden.

manvrcomp.JPG (15575 bytes)Uw Internet-adres reserveren, door het snel te registreren, is daarom belangrijk. Als een ander het voor U meest logische of gewenste adres al gebruikt is het voor U niet meer beschikbaar. U zult dan genoegen moeten nemen met een "tweede keus".
Dit kan een groot nadeel zijn. Onlangs heeft een groot Amerikaans bedrijf vier miljoen euro betaald voor het Internet adres van een gelijknamig klein bedrijfje dat de naam eerder geregistreerd had. Een hoog prijskaartje voor te lang aarzelen! Ook als de risico's voor U niet zo groot zijn, geldt nog steeds dat voorkomen beter is dan genezen.

Voor uw E-mail adressen is het ook belangrijk dat deze gemakkelijk te onthouden zijn. (bv. wimjansen@houtkoop.nl)

Wij kunnen U adviseren en, desgewenst,  de aanmelding van uw Internet en e-mail adressen verzorgen. (Ook als u nog niet van plan bent om meteen het internet op te gaan.)

Zoekmachines
Mensen die op zoek zijn naar "iets" gebruiken hiervoor zoekmachines. Dit zijn speciale Web-sites die u helpen bij het zoeken. Zoekt U bv. een nieuwe kopieermachine dan tikt U bij een zoekmachine het sleutelwoord "kopieermachine" in. De zoekmachine komt dan terug met de adressen van alle Websites waarop het woord "kopieermachine" voorkomt. Hier zitten leveranciers tussen, maar bv. ook tijdschriften die publiceren over kopieermachines of overheidsvoorschriften over kopieermachines. Door op te geven "leverancier kopieermachines" kunt U de voor uw vraag in wezen overbodige adressen uitsluiten, maar U loopt ook de kans dat U leveranciers die op hun Web-site toevallig nergens het woord "leverancier" gebruiken mist.

De meeste zoekmachines bieden de mogelijkheid om uw Web-site aan te melden. Verder houden we er bij het schrijven van teksten rekening mee dat belangrijke sleutelwoorden zoveel mogelijk in de teksten voorkomen. U kunt er dan zekerder van zijn dat gebruikers die via een zoekmachine op zoek zijn naar uw producten en diensten ook werkelijk bij uw Web-site terecht komen.

Wij kunnen U hierover adviseren en desgewenst de aanmelding bij de zoekmachines voor U verzorgen.